Προεκπαίδευση κουταβιών

Προεκπαίδευση κουταβιών

Η προεκπαίδευση του σκύλου μας, ήδη από την κουταβίσια ηλικία, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη της συμπεριφοράς του. Σε αυτό το στάδιο το βασικό μας μέλημα είναι να κοινωνικοποιήσουμε το κουτάβι μας σωστά και χωρίς υπερβολές. Παράλληλα και εξίσου σημαντικό είναι να το αποτρέψουμε να αποκτήσει, ή να του δημιουργήσουμε, κακές συνήθειες.

Συγκεκριμένα, μεταξύ δύο έως έξι μηνών είναι η καταλληλότερη ηλικία για την έναρξη της εκπαιδευτικής του πορείας. Σε αυτή την περίοδο το σκυλάκι μας γίνεται συνήθως το νέο μέλος της οικογένειας μας. Η αλλαγή περιβάλλοντος και οι νέοι κανόνες που ισχύουν σε αυτό, είναι επόμενο να αναδείξουν μια σειρά προβλημάτων που πρέπει να επιλύσουμε.

Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να εκπαιδεύσουμε το κουτάβι μας που να κάνει την ανάγκη του, ενώ στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχουμε να αντιμετωπίσουμε μικρές ή μεγαλύτερες καταστροφές στο σπίτι. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να δεχθούμε ενοχλητικά δαγκωματάκια στο σώμα μας ή στα ρούχα που φοράμε. Τέτοια ζητήματα, μεταξύ πολλών άλλων, είναι απόλυτα φυσιολογικό να προκύψουν. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ένας σκύλος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει από τη φύση του τι είναι σωστό για εμάς και τι λάθος.

Εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος καλούνται να κατανοήσουν τις αιτίες που δημιουργούν την όποια ανεπιθύμητη συμπεριφορά και να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα έξυπνα και αποτελεσματικά. Με σταθερότητα και υπομονή εκπαιδεύουμε το κουτάβι μας έτσι ώστε οι επιθυμητές συμπεριφορές να του γίνουν συνήθεια. Παράλληλα μαθαίνουμε να παρέχουμε στο κουτάβι μας αυτά που χρειάζεται, όπως τροφή, παιχνίδι και χάδια, με γνώμονα τα φυσιολογικά ένστικτα και τις ανάγκες που πραγματικά έχουν οι σκύλοι.
Η μέθοδος αυτή θα μας οδηγήσει να θέσουμε τις βάσεις για μια υγιή σχέση αλληλεπίδρασης και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εμάς και τους τετράποδους φίλους μας καθώς θα αποφευχθούν άδικες και άσκοπες συγκρούσεις με το σκυλάκι μας.

Στη σχολή μας το πρόγραμμα της προεκπαίδευσης κουταβιών παρέχεται δωρεάν για όλους τους σκύλους ηλικίας έως πέντε μηνών.

Κατηγορίες Εκπαίδευσης Σκύλων

Η εκπαίδευση του σκύλου μας είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της συμβίωσης μας. Ξεκινώντας με τη δημιουργία μιας ισορροπημένης σχέσης και αναγνωρίζοντας στη συνέχεια τις ανάγκες και τα ένστικτα του σκύλου μας, θέτουμε τη βάση για την ανάπτυξη ενός μοναδικού κώδικα επικοινωνίας.

Προεκπαίδευση κουταβιών

Το πιο σημαντικό στάδιο εκπαίδευσης στα πρώτα βήματα με τον σκύλο σας, διαμορφώνουμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης. Το κλειδί για μια αρμονική συμβίωση.

Περισσότερα

Εκπαίδευση σκύλων στη βασική υπακοή

Με σύμμαχο τα ένστικτα του σκύλου σας, δημιουργούμε ένα μοναδικό κώδικα επικοινωνίας ανάμεσα σε εσάς και τον σκύλο σας, για να συνυπάρχετε σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Περισσότερα

Προχωρημένη – Ειδική εκπαίδευση σκύλων

Εξελιγμένος χειρισμός και ειδικές εντολές συνθέτουν μια υψηλού επιπέδου ειδική εκπαίδευση σκύλων στην υπακοή, ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις δυνατότητες του σκύλου σας.

Περισσότερα

Διόρθωση προβληματικής συμπεριφοράς

Αναλύουμε τον χαρακτήρα του σκύλου σας και βρίσκουμε τις αιτίες που προκαλούν την ανεπιθύμητη συμπεριφορά, με σκοπό την διαχείριση και διόρθωση οποιουδήποτε προβλήματος.

Περισσότερα

Εκπαίδευση σκύλου φύλακα

Μετά από αυστηρή αξιολόγηση χαρακτήρα σκύλου και ανθρώπου, μπορούμε να επιτύχουμε μια πλήρως ελεγχόμενη συμπεριφορά του σκύλου προς τρίτους με στόχο την προσωπική σας ασφάλεια.

Περισσότερα

Κυνοαθλητισμός – Αθλήματα συνεργασίας

Το πάθος για εκπαίδευση γίνεται τρόπος ζωής και ποιοτικής ενασχόλησης με τον σκύλο. Μέσα από τον κυνοαθλητισμό θα γνωρίσετε τις απίστευτες δυνατότητες των σκύλων χαρίζοντας τους παράλληλα ατελείωτη διασκέδαση.

Περισσότερα

Εκπαίδευση Σκύλων Κατ’οίκον

Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να μας επισκεφθείτε, υπάρχει λύση! Ερχόμαστε εμείς στο χώρο σας για την αξιολόγηση και την εκπαίδευση του σκύλου σας!

Περισσότερα

Κλείστε τώρα ραντεβού αξιολόγησης χαρακτήρα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!